Prvoligaška drama se nastavlja: Borba za prvaka i opstanak nikad neizvjesnija

Ovog vikenda utakmice 24. kola

Prvoligaška drama se nastavlja: Borba za prvaka i opstanak nikad neizvjesnija

E. Čaušević

Drama u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine nastavlja se ovog vikenda utakmicama 24. kola.

Lider na tabeli ekipa Sloge iz Simin Hana će na neugodno gostovanje u Visoko protiv ekipe Bosne koja sigurno ima imperativ da pokvari planove ekipi Sloge. Kiks ekipe iz Simin Hana nestrpljivo očekuju Zvijezda i Olimpic koji se do kraja sezone želi dokopati prvog mjesta i Premijer lige.

Pred Zvijezdom je izuzetno teško gostovanje u Orašju, a u slučaju poraza u ovom meču ekipa iz Gradačca bi smanjila šanse za borbu za prvo mjesto. Time bi se Orašje koliko-toliko ponovo približilo timovima u samom vrhu.

S druge strane fudbaleri Olimpica će u goste Bratstvu iz Gračanice i jasno je da sarajevskom timu u ovom susretu ne odgovara ništa osim pobjede. Zvijezda i Olimpic trenutno imaju po 45 bodova tri manje od lidera Sloge iz Simin Hana.

Veoma interesantno je i u borbi za opstanak gdje direktan okršaj danas u Bugojnu igraju Iskra i Igman. Bugojanci bi pobjedom napravili veliki korak ka opstanku, dok bi Igman u tom slučaju dodatno zakuhao situaciju na dnu tabele.

Direktan okršaj također igraju sutra TOŠK i Jedinstvo koji su već na mjestima koja vode u niži rang. Ipak, pobjednik iz ovog duela će znatno profitirati i jasno je šta nosi današnji meč u Tešnju. Gotovo već otpisani Travnik će na Piroti dočekati Metalleghe.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 24. kolo:

Slaven - Velež
Rudar - Čapljina
Iskra - Igman
Bosna - Sloga
Travnik - Metalleghe
Orašje - Zvijezda
Bratstvo - Olimpik
TOŠK - Jedinstvo (sutra)

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi