Bek Milana na meti Amerikanaca

LA Galaxy dovodi još jedno veliko pojačanje?

Endin Čaušević

LA Galaxy je prije nekoliko sedmica u svoje redove doveo Zlatana Ibrahimovića, ali čini se da se ovaj američki klub ne želi zaustaviti na tom transferu.

Ovaj klub nije još uvijek u formi kojom bi se mogli pohvaliti i jasno je da im treba još nekoliko pojačanja kako bi bili konkurentni za osvajanje titule. Prema pisanju američkih medija čelnici LA Galaxyja novo pojačanje traže ponovo u Evropi i to u Italiji.

Navodno, LA Galaxy je već ostvario kontakt s defanzivce Milana, Ignazijem Abateom, koji će prema svemu sudeći na ljeto put Sjedinjenih Američkih Država. Njegov ugovor s Rossonerima ističe naredne godine i očekuje se da će Milan pokušati barem nešto zaraditi ovog ljeta.

Abate i LA Galaxy pregovaraju već neko vrijeme, a jedino je ostalo još da se dogovore oko njegove plate. Italijanski fudbaler traži nešto veći iznos nego što je to imao u Milanu, dok LA Galaxy baš nije raspoložen da mu ispuni ovaj zahtjev.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.