Golijade u Seriji A: Bitna pobjeda SPAL-a, slavio i Milan

Italijanski šampionat

Golijade u Seriji A: Bitna pobjeda SPAL-a, slavio i Milan

Vrlo zanimljivo bilo je danas u Italiji gdje su od 15.00 sati igrane četiri utakmice Serije A. 

Ekipe Verone i SPAL-a igrale su direktan duel u borbi za opstanak, a SPAL je na kraju slavio pobjedu u gostima od 3:1 i na taj način vjerovatno gurnuo Veronu u Seriju B. S druge strane, sebe su ostavili u sigurnoj zoni sa bodom više od Chieva koji se nalazi na poziciji koja vodi u niži rang.

Pobjedu je slavio i Milan i to u gostima protiv Bologne. Rezultat je bio 2:1 za ekipu sa San Sira, a pogađali su Calhanoglu i Bonaventura. S druge strane strijelac je bio De Maio. Milan je sada sedmi sa 57 bodova, dok je Bologna ostala na 12. poziciji sa 39 bodova.

U ostale dvije utakmice Benevento i Udinese su podijelili bodove odigravši 3:3, dok je Sampdorija pobijedila kući Cagliari sa 4:1.

Do kraja dana se igraju još dva veoma važna meča. Fiorentina dočekuje Napoli koji se boro za Scudetto, dok će u posljednjem terminu dana Torino odmjeriti snage protiv Lazija kojem su neophodni bodovi kako bi naredne sezone igrao Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije