"Dotakli smo dno, ne mogu se ponašati kao idioti i zatim igrati"
Foto: EPA

Gattuso potpuno bijesan

"Dotakli smo dno, ne mogu se ponašati kao idioti i zatim igrati"

M. Šljivak

Još jedna jako teška sezona ekipe Milana bliži se kraju.

Iako su najavljivanje velike stvari, Rossoneri su i ove sezone zakazali, te se nalaze na tek sedmom mjestu prvenstvene tabele i do kraja sezone će pokušati da se izbore za šesto mjesto koje vodi u Evropsku ligu.

Prošle sedmice Milan je doživio poraz na San Siru od Beneventa (0:1), a ovo je itekako naljutilo trenera Gennara Gattusa.

Igrači tima iz Milana su kažnjeni oduzimanjem slobodnih dana koji su ranije planirani.

"Dotakli smo dno i moramo snositi posljedice. Ne mogu im dati slobodne dane u ovim okolnostima. Odlučio sam otkazati dvodnevni odmor i raditi s njima. Nekima se nije svidjelo, ali da li izgledam kao da me briga za to?", upitao je Gattuso, te je nastavio.

"Nisam razočaran formom već sam pop.... zato što znam da možemo više. Nismo dobili nikog 40 dana i ne mogu doći nasmijan i glumiti da je sve u najboljem redu. Samo želim vratiti klub tamo gdje pripada", rekao je trener Milana, ali ni to nije bilo sve:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Protiv Beneventa sam vidio tim bez duše. Svako je igrao samo za sebe. Ako i dalje budemo mislili da smo zvijezde i igrali bez gladi za pobjedom, uvijek ćemo onako biti osramoćeni. Želim tigrove u svom timu. Ne može s neko ponašati kao idiot i onda očekivati da igra", poručio je Gattuso.

Rossoneri će sutra u susretu Serije A igrati protiv Bologne i pobjeda im je imperativ u ovom duelu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi