Visoka pobjeda zagrebačkog tima

Odlični Musa vodio Cedevitu do pobjede nad Osijekom

Endin Čaušević

Košarkaši Cedevite večeras su na domaćem parketu savladali Osijeg sa ubjedljivih 111:67.

Cedevita je tako upisala laganu pobjedu u prvom meču četvrtfinala prvenstva Hrvatske. Već od starta utakmice bilo je jasno da će zagrebački tim ostvariti trijumf, a jedino pitanje bilo je kojom razlikom će to biti.

Domaći su nakon prve dionice vodili sa 27:20, a Osijek se dobro držao i drugoj četvrtini jer se na pauzu otišlo kod rezultata 52:43. Ipak, sve je gotovo bilo u trećoj dionici u kojoj je Cedevita napravila seriju 32:9. Na kraju je Cedevita slavila sa visokih 111:67.

Cedevitu je večeras do pobjede vodio bh. reprezentativac Džanan Musa koji je na parketu bio nešto više od 32 minute. Musa je upisao 19 poena, šest skokova i četiri asistencije, te je bio najefikasniji u redovima svoje ekipe. Također, i Andrija Stipanović je bio veoma zapažen sa 15 poena.

U ekipi Osijeka večeras se istakao Jimmie Lee Taylor koji je postigao 22 poena, ali to nije bilo dovoljno njegovom timu da pruži nešto veći otpor ekipi Cedevite.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.