Za NBA draft stiglo 236 prijava, dvije iz BiH

Musa i Penava traže mjesto u najjačoj ligi svijeta

Za NBA draft stiglo 236 prijava, dvije iz BiH

M. Šljivak

NBA liga objavila je listu kandidata koji su se prijavili za predstojeći draft koji se 21. juna održava u Brooklynu.

Rana lista kandidata sadrži ukupno 236 imena, a prijave su poslali i dva košarkaša iz Bosne i Hercegovine. To su Džanan Musa (Cedevita) i Ajdin Penava (Marshall).

Musa ima ogromne šanse da bude izabran u prvoj rundi drafta. Košarkaš Cedevite važi za jednog od najperspektivnijih igrača iz Evrope i pod velikom je lupom NBA skauta.

Sa druge strane Ajdin Penava je nakon odlične sezone na univerzitetu Marshall privukao pažnju na sebe. Zbog njegovih fizičkih predispozicija i za njega postoji interes NBA ekipa, pa bismo vrlo lako mogli imati dvojicu bh. košarkaša izabranih na ovogodišnjem draftu.

Naravno, veliki broj od 236 prijavljenih košarkaša će povući prijave. Za to imaju rok do 11. juna, a na draftu koji se održava deset dana kasnije biće prozvano njih 60.

Najveći favorit za prvi izbor je snažni centar univerziteta Arizona DeAndre Ayton, a pored njega tu su još Marvim Bagley (Duke), Jaren Jackson Jr (Michigan State), te čudesni Slovenac Luka Dončić.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Sretno Momci,da obojica budete birani abd!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi