Stipanović briljirao u hrvatskom derbiju, Musa solidan

Cedevita savladala Cibonu

Stipanović briljirao u hrvatskom derbiju, Musa solidan

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su večeras kao gosti u zagrebačkom derbiju ekipu Cibone rezultatom 71:79.

Cedevita je ovaj meč otvorila serijom 0:11 i činilo se u uvodnim minutama kako će ovo biti još jedna lagana utakmica za ovaj tim.

Međutim, Cibona se nije unaprijed predala. Do kraja prve dionice su se potpuno priključili u meč (22:25), a u igri su još uvijek bili i na poluvremenu (41:45).

Međutim, iako su konstantno bili blizu, protiv kvalitetnijeg rivala ipak nisu mogli. Cedevita je na kraju uspjela da prelomi meč u pravom trenutku i došli su do trijumfa u derbiju.

Briljirao je večeras Andrija Stipanović. Bh. centar je ubacio 10 od 12 šuteva iz igre i meč je završio sa 20 poena, a uhvatio je i osam skokova za 28 minuta na parketu.

Džanan Musa je odigrao 19 minuta i ubacio je osam poena, dok je kod Cibone Uljarević ubacio 22, a Žorić 20 koševa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi