Evropsko prvenstvo za kadete

Glavu gore: Poraz kadeta u duelu sa Belgijom, za četvrtfinale protiv Republike Irske

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od Belgije rezultatom 4:0 u drugom kolu Evropskog prvenstva.

U večerašnjem susretu kadeti su imali priliku da trijufom stignu na prag plasmana u četvrtfinale, međutim nakon poraza od Belgije priliku da prođu grupnu fazu tražit će u posljednjem kolu protiv Republike Irske.

Meč u Rotherhamu ponudio je zanimljivu fudbalsku predstavu. Izuzimajući pokušaj Hasića iz 11. minute, Belgijanci su na otvaranju utakmice bili nešto agilniji, a to im se isplatilo u 17. minuti, kada je nakon lijepe akcije mrežu našeg tima zatresao Vertessen za vodstvo od 1:0.

Samo minutu kasnije Belgijanci su imali novi pokušaj, ovoga puta preko Mpie, a nedugo zatim je zaprijetio i Raskin.

Na 2:0 se čekalo do 31. minute. Za udvostručenje vodstva Belgije je pogodio Mpie, a gol je priznat iako su naši fudbaleri protestovali kod glavnog arbitra, smatrajući da lopta nije prošla gol liniju.

Najbolju šansu za naš nacionalni tim bilježimo u 35. minuti. Sam pred belgijskog golmana je izašao Badžak, no udarac fudbalera Augsburga je odbranio Shinton. Do kraja poluvremena Zmajići su prijetili još preko Matkovića, pokušao je potom nešto napraviti i Hasić, ali promjene rezultata nije bilo.

Belgijanci su nastavili ofanzivno igrati i u drugom dijelu. Odmah na startu Mpie je šutirao preko gola sa samo četiri metra, da bi potom Islamović izbio loptu s linije nakon još jednog pokušaja Belgijanaca.

Pokušavali su bh. kadeti na sve načine da se vrate u meč. Veliku šansu u 50. minuti je imao Memišević, čiji je udarac otišao pored gola, a isti igrač je u 52. minuti pokušao zaprijetiti i sa ruba šesnaesterca.

Sve nade da naš tim može doći do pozitivnog rezultata ugašene su u 63. minuti, kada je Rankić nespretno zatresao sopstvenu mrežu za vodstvo Belgije od 3:0. Do kraja utakmice Belgijanci su uspjeli postići još jedan gol, a konačnih 4:0 u 79. minuti je postavio Lemoine.

Mečevi 3. kola grupe C zakazani su za 11. maj od 14:00 sati.

Evropsko prvenstvo za kadete:

BiH - Belgija 0:4 (Vertessen 17', Mpie 29', Rankić (OG) 63', Lemoine 79')

BiH: Kačavenda, Muminović, Islamović, Matković, Rankić, Voloder, Mehić, Hasić (C), Badžak, Đokanović, Memišević.

Belgija: Shinton, Lissens, Vandermeulen, Dendoncker, Masscho, Raskin (C), Vertessen, Suray, Sidibe, Mvom Onana, Yayi Mpie.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.