Badžak: Iako nisam rođen u BiH, sanjao sam da igram za nju
Veznjak bh. tima smatra da je sve moguće na ovom prvenstvu, "samo je bitno da se plasiramo u četvrtfinale".

Kadetski reprezentativac za SportSport.ba

Badžak: Iako nisam rođen u BiH, sanjao sam da igram za nju

Adnan Beganović, foto: E. Haračić

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine na fenomenalan način je otvorila Evropsko prvenstvo. Pobjeda na otvaranju nad selekcijom Danske i to nakon dvostrukog vodstva Danaca atmosferu u našem timu podigla je na jedan viši nivo.

Mladi fudbaleri pucaju od samopouzdanja, svjesni su svojih kvaliteta i s velikim nestrpljenjem očekuju početak današnjeg duela sa Belgijom.

Jedan od onih koji je imao zapaženu ulogu u pobjedi nad Danskom je i mladi Denil Badžak, momak koji je rođen u Minhenu, a čije porijeklo je iz Mostara.

"Karijeru sam počeo u jednom lokalnom klubu Schwabingu, da bi potom otišao u Bayern. U najveći njemački klub sam došao sa 12 godina da bi prije pola godine prešao u Augsburg. U porodici niko se nije bavio fudbalom, sve je krenulo „od raje“. Zavolio sam loptu od malena i znao sam da ću jednog dana postati fudbaler".

Iako nije rođen u Bosni i Hercegovini nastupom za bh. reprezentaciju ispunio je svoje snove.

"U Mostaru imam dedu, nanu i još mnogo rodbine. Iako nisam rođen u Bosni i Hercegovini, nastup za reprezentaciju je nešto o čemu sam uvijek sanjao. Kao što kažu, krv nije voda“, govori mladi Badžak.

Osvrnuo se mladi fudbaler i na utakmicu s Danskom u kojoj smo nakon poprilično lošeg prvog poluvremena u drugom pregazili protivnika.

"Bilo je čudno na početku. Strah, trema? Ne znam ni sam, ali bilo je čudno. No, iako nismo bili na željenom nivou u prvom poluvremenu vjerovao sam da u nastavku možemo barem do boda. A, kako se bližio kraj znao sam da ćemo pobijediti. I nakon jedanaesterca i njihovog vodstva nisam gubio nadu. Mislim da smo na kraju zasluženo slavili“, rekao je Badžak, te se osvrnuo na današnji duel sa Belgijom.

"Atmosfera uoči današnjeg duela sa Belgijom je na jednom nivou kakvom do sada nije bilo. Spremni smo, jedva čekamo početak meča. Neće nam biti lako, no pokazali smo u dosadašnjim kvalifikacijama i prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu da imamo kvalitet. Pokušat ćemo i danas slaviti, daćemo sve od sebe", ističe mladi veznjak naše kadetske reprezentacije.

Badžak ističe i da na okupljanjima žive kao jedna prava porodica i da je to možda i recepet za uspjeh.

"U sobi sam sa Malikom Memiševićem i s njim provodim najviše slobodnog vremena. No, svi smo tu, nema izdvajanja. Velika smo porodica i možda je to recept našeg uspjeha“, ističe Badžak.

Mladi veznjak Augsburga vjeruje da ova selekcija u slučaju plasmana u četvrtfinale može doći i do same završnice. Pun je optimizma, a prvi susret protiv Danske govori nam da optimizam ima i svoje pokriće.

„Samo da se plasiramo u četvrtfinale, onda je sve moguće. Mislim da imamo kvalitet da dođemo do same završnice, samo da nam je proći grupu“, zaključio je Badžak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti