Bordo dres mu je svetinja, Kolašinac uzor, a san zaigrati u Premiershipu

Dino Islamović za SportSport.ba

Bordo dres mu je svetinja, Kolašinac uzor, a san zaigrati u Premiershipu

Adnan Beganović, foto: E. Haračić

Fudbalski klub Sarajevo na Evropskom kadetskom prvenstvu predstavlja pet mladih fudbalera na šta u Titovoj 38/b svakako mogu biti ponosni.

Najviše igrača u kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine dolazi iz Akademije FK Sarajevo. Dino Islamović, Belmin Dizdarević, Nemanja Nikolić, Andrej Đokanović i Asim Šarić su fudbaleri koje "odagaja" Akademija, a uoči današnjeg susreta sa Belgijom za SportSport.ba je govorio Islamović, uz Šarića i Đokanovića jedini fudbaler iz premijerligaških klubova koji je počeo susret protiv Danske.

"Čim sam prohodao počeo sam šutati loptu. Moja najdraža igračka je bila lopta, tako da nije čudno što danas razgovaramo ovdje u Engleskoj. Počeo sam karijeru u Novom Gradu, a od 2015. Sam član Akademije FK Sarajevo", na početku razgovora ističe Islamović.

Islamović je prezadovoljan uslovima za rad u Akademiji, a fudbalski uzor mu je Kolašinac.

"U Akademiji imamo sve uslove za rad. Doista se na sve pazi i prezadovoljan sam što sam dio svega toga. Arsenal mi je najdraži klub, a Kolašinac je moj uzor", govori Islamović čija je želja zaigrati u Premiershipu.

"Gdje se vidim za nekoliko godina? Teško pitanje, no volio bih zaigrati u Engleskoj. To mi je neki san, a da li će se ostvariti vidjet ćemo."

Za reprezentaciju je mladi fudbaler Sarajeva debitovao sa 15 godina.

"Tu sam od početka stvaranja ove selekcije. Igrati za reprezentaciju je nešto najbolje. Himnu kad čujem i podršku s tribina dobijem jedan dodatni motiv. Pogledajte samo naše navijače, i ovdje nam daju podršku. U Austriji je bilo isto, imali smo i tamo podršku, no Engleska je mnogo dalje i doista nismo ovo očekivali", rekao je Islamović.

U slobodnom vremenu naši mladi reprezentativci igraju igrica, a Islamović se najviše druži sa „ekipom“ iz FK Sarajevo s tim što ističe da su oni svi jedna velika porodica.

"Vjerujte da smo jedna velika porodica. Možete se i uvjeriti, tu ste s nama i sve vidite. Najviše se družim sa svojim drugovima iz Akademije, a u slobodno vrijeme igramo igrice. Mujić iz Željezničara je najbolji, moram to priznati", uz osmjeh na licu govori mladi reprezentativac.

Osvrnuo se mladi fudbaler i na pobjedu u duelu sa Danskom, te na današnji meč sa Belgijom.

"U prvom dijelu nismo bili na nivou. No, nakon odmora izašla jee jedna nova ekipa. Vjerovali smo da možemo preokrenuti rezultat i uspjeli smo. Slijedi važan meč protiv Belgije, ako pobijedimo u četvrtfinalu smo. Vidjet ćemo, gledali smo njihovu utakmicu protiv Irske, još ćemo ih analaizirati. Oni su kvalitetna ekipa, no ako mi dadnemo svoj maksimum onda je sve moguće", ističe Islamović i za kraj dodaje:

"Najdraži igrač u Sarajevu mi je Sarić. Pratim prvu ekipu našeg kluba i vjerujem da ću i ja jednog dana nositi seniorski bordo dres. Što se tiče slobodnog vremena u Sarajevu, nema ga mnogo. Treninzi i škola su prioritet, a malo je 'slobode' koju imam najviše volim provoditi sa svojim prijateljima. Roditelji i prijatelji su mi najveća podrška i ovim putem želim im se zahvaliti".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi