Na Wembleyju pao Newcastle

Slavlje u taboru Pijetlova: Tottenham i naredne sezone u Ligi prvaka

Tottenham je večeras na Wembleyju porazio Newcastle United i na taj način je osigurao nastup u Ligi šampiona i naredne sezone. Rezultat je bio 1:0. 

Pijetlovi su ovom pobjedom na najbolji mogući način iskoristili kiks Chelseaja koji je nešto ranije odigrao samo 1:1 na domaćem terenu protiv Huddersfielda. Podsjetimo, pomenute dvije ekipe su, uz Liverpool, vodile bitku za Ligu prvaka, a za sada je jedini Tottenham osigurao nastup u elitnom društvu evropskog fudbala, dok je Liverpool veoma blizu.

Jedini gol na večerašnjem susretu postigao je Harry Kane nakon asistencije Son Heung-Mina. To je svakako dobra vijest za sve Engleze koji su bili zabrinuti zbog njegove forme pred World Cup.

U drugoj utakmcii koja je počela od 21.00 sati Manchester City je na oproštaju Yayje Tourea od domaće publike pobijedio na Etihadu Brighton sa sigurnih 3:1. Strijelci su bili Danilo, Bernardo Silva i Fernandinho. S druge strane, pogodio je Ulloa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.