City na Twitteru predstavio postavu za Brighton: Yaya Toure dobio novo 'ime'

Dobar fazon

City na Twitteru predstavio postavu za Brighton: Yaya Toure dobio novo 'ime'

Vezni fudbaler iz Obale Slonovače Yaya Toure večeras se oprašta pred domaćom publikom na stadionu Etihad u Manchesteru.

Njegov Manchester City igra protiv Brightona utakmicu 37. kola Premiershipa, a obzirom da je već ranije najavljeno da će Toure na kraju sezone napustiti klub, sva pažnja je večeras posvećena njemu.

Toure večeras igra u prvoj postavi, a dobit će i kapitensku traku. Zanimljiva je bila i najava prve postave na zvaničnoj stranici kluba iz Manchestera. Dok su svi fudbaleri predstavljeni po prezimenima, umjesto Toureovog prezimena pisalo je 'Legend'. Na ovaj način klub je još jednom dokazao koliko je Toure ostavio jak pečat.

Podsjetimo, on je u City stigao na ljeto 2010. godine iz Barcelone i proveo je čitavih osam sezona na Etihadu gdje je osvojio tri titule šampiona Engleske.

Toure je ove sezone odigrao devet utakmica u Premier ligi i upisao je dvije asistencije. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi