Povreda je ipak ozbiljna

Šok za Brazil, Alves ne ide na Mundijal

Edmir Škorić

Prve prognoze su govorile da Dani Alves (35) propušta Mundijal, a stigla je i potvrda loših pretpostavki iz Brazila.

Alves se povrijedio u finalu Kupa Francuske, a pesimizam u redovima brazilske reprezentacije bio je opravdan, pošto iskusni bek ne može igrati na Svjetskom prvenstvu.

Stradali su ligamenti, pa će bivši igrač Barcelone propustiti turnir u Rusiji, što je zaista veliki hendikep za Brazil, unatolč tome što selektor Tite na raspolaganju ima na toj poziciji Rafinhu i Danila.

I za Alvesa je to naravno velika tragedija, imao je u planu da napravi veliki rezultat sa svojim nacionalnim timom u Rusiji. Inače, Tite će spisak objaviti 14. maja.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Brazil će igrati u grupi sa Kostarikom, Švicarskom i Srbijom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.