Brazilcima pao kamen sa srca, Neymar počeo trenirati

Oporavio se od povrede

Brazilcima pao kamen sa srca, Neymar počeo trenirati

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar već skoro dva mjeseca nalazi se van terena, a uz dozvolu PSG-a odlučio je da se oporavlja u Brazilu.

Neymar se povrijedio pred revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida kada je slomio kost stopala. Brazilac je morao na operaciju, a u njegovoj domovini plašili su se da će propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Ipak, fudbaler PSG-a se korak po korak uspješno oporavlja u Brazilu, a prema pisanju tamošnjih medija već je počeo lagano trenirati. Neymar će sigurno biti spreman za početak Mundijala, a postoji mogućnost da do kraja sezone odigra barem jedan meč u dresu Pariza.

Ova vijest je u Brazilu odjeknula kao bomba, te je navijačima Karioka konačno pao kamen sa srca. Naravno, od Neymara se očekuje da ovog ljeta predvodi ekipu Brazila do šeste titule prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi