Među šest najtrofejnijih igrača svijeta samo jedan iz prošlog stoljeća

Dani Alves na vrhu

Među šest najtrofejnijih igrača svijeta samo jedan iz prošlog stoljeća

Odavno je poznato da je Dani Alves pojedinačno natrofejniji fudbaler svih vremena, što dovoljno govori o njegovom majstorstvu. Rijetko kome Dani nije zanimljiov fudbaler, još privatno kada shvatite da je apsolutno poseban i autenzičan, bit će vam još draži.

Alves je u Sevilli, Barceloni, Juventusu i PSG-u osvojio 38 trofeja, a iza njega je vjerovali ili ne Maxwel sa 36. Svjesni smo da je Maxwellu to pošlo za rukom jer ga je Zlatan Ibrahimović vukao sa sobom, ali je nejasno kako je uopće uspio biti trofejniji od Šveđanina.

Zlatan ima 34 osvojena trofeja i na četvrtom je mjestu iza Andresa Inieste koji je prigrabio 35.

Lionel Messi je peti sa 33, a zanimljivo je da na šestom mjestu najtrofejnijih fudbalera škotski legendarni fudbaler Kenny Dalglish koji je igrao u prošlom stoljeću. Legenda Liverpoola ima 31 trofej.

Za Celtic je igrao u razdoblju od 1969. do 1977. godine i u 204 nastupa postigao 167 golova. Karijeru je nastavio u Liverpoolu, gdje je ostao do 1990. godine i u 355 nastupa postigao 172 gola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Od 1985. godine bio je trener i igrač Liverpoola. Nakon što je otišao iz Liverpoola, trenersku karijeru nastavio je u Blackburn Roversima, a potom i u Newcastleu, da bi kasnije postao sportski direktor Celtica.

Dalglish drži rekorde po broju nastupa (102) i pogodaka (30) za škotsku reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi