HSV ispao prvi put u historiji: Navijači u nadoknadi prekinuli utakmicu · Udarna vijest

Edmir Škorić

Od osnutka Bundeslige 1963. godine HSV je bio njen redovni učesnik, no od naredne sezone ovaj tim neće biti u elitnom društuvu.

Nekadašnji prvak Evrope se posljednjih godina nekako uvijek uspijevao spasiti u samim završnicama sezone, ali ovaj put im to nije pošlo za rukom.

Iako su danas nogometaši HSV-a s 2:1 pobijedili Borussiju M'gladbach, to im nije bilo dovoljno da se dočepaju 16. mjesta i doigravanja za ostanak, pa su se pridružili Koelnu na putu prema Cvajti. U nadoknadi vremena na terne su uletjeli brojni nezadovoljni navijači HSV-a, no nije bilo pomoći... Unatoč prekidu, spasa za Hamburžane nema.

Wolfsburg je s 4:1 pobijedio Koeln i on će igrati doigravanje za ostanak u Bundesligi.

Dosta zanimljiva bila je i borba za Ligu prvaka. Bayern i Schalke su ranije osigurali prvu i drugu poziciju, ali se vodila borba za treće i četvrto, pa i za peto i šesto mjesto.

Hoffenheim je uz vrlo dobar nastup Ermina Bičakčića s 3:1 pobijedio dortmundsku Borussiju i plasirao se u Ligu prvaka, ide i Borussia Dortmund u elitno takmičenje i pored poraza, dok je Bayer Leverkusen morao da se zadovolji Europa ligom iako je s 3:2 pobijedio Hannover i na kraju je imao isti broj bodova kao i Hoffenheim i Borussia (55).

Leipzig je dobar dio sezone bio u vrhu, ali na kraju je završio na šestom mjestu i igrat će kvalifikacije za Evropsku ligu. Danas je ovaj tim sa 6:2 slavio protiv Herthe u Berlinu, a za domaćina je prvi gol postigao bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 34. kolo:
Bayer - Hannover 3:2 (Alario 3, 18, Brandt 55/ Fulkrug 91)
Bayern - Stuttgart 1:4 (Tolisso 21/ Ginczek 5, 55, Donis 42, Akolo 52)
Freiburg - Augsburg 2:0 (Hofler 49, Kleindienst 65)
HSV - Borussia M. 2:1 (Hunt 11 - penal, Holtby 63/ Drmić 28)
Hertha - Leipzig 2:6 (Ibišević 4, Kalou 64/ Upamecano 2, Lookman 7, Augustin 22, 54, Werner 49, Bruma 82)
Hoffenheim - BVB 3:1 (Kramarić 26, Szalai 63, Kaderabek 73/ Reus 58)
Mainz - Werder 1:2 (Gbamin 12/ Kainz 23, Gebre Selassie 79)
Schalke - Frankfurt 1:0 (Burgstaller 26)
Wolfsburg - Koeln 4:1 (Guilavogui 1, Origi 54, Knoche 71, Brekalo 91/ Hector 32)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.