Barbarez: Sve dok je matematički moguće, ja ću vjerovati

Nada se da će se HSV spasiti

Barbarez: Sve dok je matematički moguće, ja ću vjerovati

E. Škorić

HSV je na pragu ispadanja u Cvajtu, ali legenda ovog kluba Sergej Barbarez i dalje se nada da može doći do nekakvog čuda u završnici sezone.

HSV je pretposljednji s 25 bodova, dok timovi iz opasne zone poput Mainza ili Wolfsburga imaju pet bodova više, a do kraja je još ostalo da se odigraju tri kola.

Da stvar bude još gora po HSV, Mainz tek treba da odigra svoj meč 31. kola, a Hamburžane u sljedećem kolu čeka gostovanje kod Wolfsburga, direktnog rivala u borbi za opstanak.

Godinama se HSV uspijevao spasiti, ali čini se da su zreli za Drugu ligu, mada Barbarez kao i mnoge druge HSV-ove legende smatra da još postoji nada.

"Naučio sam biti realist, ali sve dok je matematički moguće, nadam se da će HSV ostati u Bundesligi. Ispadanje bi bila najgora moguća stvar koja se dogodila ovom klubu", rekao je Barbarez, koji je odigrao 216 zvaničnih utakmica za HSV.

"Situacija je dramatična, ali sve dok postoji nada, vjerovat ću. Čuda se događaju, pa zašto ne bi i HSV-u?", kazao je 38-godišnji David Jarolim, još jedan bivši igrač HSV-.a

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Da, baš je teško nadoknaditi ovaj bodovni zaostatak, ali nije gotovo. Mnoge stvari se dešavaju u nogometu i ne želim da odustanem od nade da HSV ostaje u ligi", ističe bivši igrač Stefan Schnoor (46).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi