HSV skoro ispao iz Bundeslige, Hoffenheim 'preživio' kiks protiv Stuttgarta

Bundesliga, 33. kolo

HSV skoro ispao iz Bundeslige, Hoffenheim 'preživio' kiks protiv Stuttgarta

Današnjim utakmicama 33. kola nastavila se jedna od najzanimljivijih sezona u Bundesligi posljednjih godina.

Iako je titula, kako smo to i navikli, već odavno riješena, velika bitka se vodi za Ligu prvaka i opstanak. Tako su danas brojni klubovi kiksali u utakmicama u kojima naprosto nisu smjeli.

Hoffenheim se nalazi na 4. poziciji, odnosno posljednjoj koja vodi u Ligu prvaka, ali danas je doživio poraz od prosječnog Stuttgarta u gostima 2:0. Ipak, to ga nije puno koštalo jer je Bayer Leverkusen, koji je peti, također kiksa u gostima protiv Werder Bremena jer je odigrao 0:0. Hoffenheim u narednom kolu dočekuje Borussiju Dortmund, a Leverkusen Hannover. Ukoliko pobijedi, Hoffenheim će se plasirati u Ligu prvaka.

Kada je u pitanju borba za opstanak, čini se kako tu velike neizvjesnosti u posljednjem kolu neće biti. Naime, HSV, koji je pretposljednji, danas je izgubio u gostima od Eintrahta sa čak 3:0 i na taj način ostao dva boda iza Wolfsburga koji je danas također izgubio i to od Leipziga. Wolfsburg se nalazi na poziciji koja vodi u doigravanje za opstanak u Bundesligi i ima dva boda više od HSV-a koji je mjesto ispod, a u posljednjem kolu dočekuje davno otpisani Koln. Dakle, tu će imati zicer da ostane u ligi.

Što se tiče ostalih rezultata, treba spomenuti poraz Dortmunda na domaćem terenu od Mainza sa 2:1 i gostujuću pobjedu Bayerna protiv Kolna od 3:1. Za kraj spomenimo i nekadašnje bh. reprezentativce Vedada Ibiševića i Seada Salihovića te sadašnjeg Ermina Bičakčića. Posljednja dvojica danas nisu igrala ni minut, dok je Ibišević igrao drugo poluvrijeme u porazu Herthe od Hannovera (3:1).

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi