Produžio vjernost Širokom Brijegu

Sablić: Mogao sam otići iz Širokog, bile su ponude, ali ovdje mi je lijepo

Hrvatski strateg Goran Sablić vodit će Široki Brijeg i sljedeće sezone. Ugovor sa bh. premijerligašem Sabliću je važio do kraja aktuelne sezone, međutim sve dileme oko toga hoće li i sljedeće sezone voditi plavo-bijele otklonjene su na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj je saopšteno da je dogovoreno produženje saradnje.

Time su ujedno pale u vodu špekulacije da bi tridesetosmogodišnji Sinjanin mogao preuzeti Željezničar, u čemu, prema onome što je rekao za SportSport.ba, nema ni truna istine.

"Sa Širokim Brijegom sam formalno dogovorio produženje saradnje još ranije, prije otprilike dvije sedmice, ali s tim nismo izlazili u javnost. U toj situaciji je najmanje bilo bitno hoće li Sablić ostati ili ne. Meni je lijepo u Širokom Brijegu i da nije tako sigurno ne bih produžio ugovor. Napravili smo dosta dobrih stvari, a uvjeren sam da ćemo još napredovati", kazao je Goran Sablić za SportSport.ba.

Sablić u ugovoru ima opciju da može napustiti Pecaru ukoliko dobije ponudu iz jače lige.

"U dva navrata sam imao mogućnost da odem iz Širokog Brijega, ali nisam želio da to činim u toku sezone, cilj mi je bio odraditi ugovor do kraja. Isto tako, želim se odužiti ljudima iz Širokog Brijega koji su mi omogućili da radim ovdje. U životu obično nikada ne možete predvidjeti šta budućnost može donijeti. Ako dođe neka interesantna ponuda, svakako da bih je uzeo u obzir, međutim trenutno sam fokusiran samo na Široki Brijeg."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

A Željezničar?

"Ma ne, nema uopšte istine u tome...", bile su riječi Sablića na kraju razgovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.