Prva liga FBiH, 26. kolo

Seferović junak Iskre, šestica Travnika na Piroti, slavio i Velež

Samir Mlaćo, foto: A. Balić

Važnu pobjedu slavila je danas bugojanska Iskra u kantonalnom derbiju 26. kola Prve lige FBiH nad Metallegheom iz Jajca 2:1.

Domaći su poveli pogotkom Muzafera Ivkovića, a na 1:1 je autogolom izjednačio Kurtović. Domaći su početkom drugog poluvremenu imali jedanaesterac, ali Nebić nije bio precizan. Ipak, tri boda Iskri donosi Haris Seferović i ostavlja Bugojance u igri za opstanak.

Travnik je na Piroti sa 6:0 deklasirao Jedinstvo iz Bihaća. Veziri su pružili najbolju partiju ove sezone, a mrežu gostiju tresli su po dva puta Mujagić i Torlak, te po jednom Durak i Vazda.

Velež je slavio pred svojim navijačima nad Igmanom 3:1. Domaći su poveli preko Ćosića početkom drugog poluvremena, ali je brzo izjednačio Džafić.

Brandao je zatim doveo Rođene po drugi put u vodstvo, da bi konačnih 3:1 eurogolom postavio Behram sa 40 metara.

Vrijednu pobjedu slavio je i Slaven protiv Čapljine (3:1). Berbić je doveo Slaven u vodstvo, a Kajtazi je izjednačio početkom prvog poluvremena. Ipak, dva pogotka Slavena u drugom dijelu igre, tačnije Kukić i Hasmir Salihović.

Prva liga FBiH, 26. kolo:

NK Iskra - NK Metalleghe 2:1

NK Travnik - NK Jedinstvo 6:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež - NK Igman 3:1

NK Slaven - HNK Čapljina 3:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.