Sloga gostuje u Kaknju, Olimpik u Orašju

Nastavlja se drama u Prvoj ligi FBiH

Sloga gostuje u Kaknju, Olimpik u Orašju

E. Čaušević

Utakmicama 26. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Lider na tabeli pet kola prije kraja i dalje je ekipa Sloge iz Simin Hana koja ima pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirali Olimpik. Sloga danas ide na neugodno gostovanja u Kakanj gdje će snage odmjeriti protiv ekipe Rudara koja će prema svemu sudeći sezonu završiti u "zlatnoj sredini".

Nakon kiksa u prošlom kolu Olimpiku je potrebna pobjeda na gostovanju protiv Orašja u derbiju ovog kola. Ukoliko sarajevski tim i dalje želi ostati u borbi za prvo mjesto i povratak u Premijer ligu BiH jasno je da više nema pravo na kiks.

Veoma uzbudljivo je i u borbi za opstanak gdje se grčevito bore Jedinstvo, TOŠK, Iskra i donekle Travnik. Bugojanci će nakon dva kola bez pobjede na domaćem terenu ugostiti Metalleghe i sve osim tri boda bio bi veliki neuspjeh za Iskru.

Derbi začelja danas se igra na Piroti gdje će Travnik ugostiti Jedinstvo koje je nakon prvog dijela sezone bilo već "prežaljeno". Pored sedam utakmica koje su danas na rasporedu sutra će se igrati još jedan meč i to u Tešnju gdje će TOŠK dočekati Bratstvo. Sve utakmice igraju se od 17 sati.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 26. kolo:

Slaven - Čapljina
Velež - Igman
Rudar - Sloga
Iskra - Metalleghe
Bosna - Zvijezda
Travnik - Jedinstvo
Orašje - Olimpik
TOŠK - Bratstvo

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije