Zaslužio je nagradu

Mohamed Salah proglašen za najboljeg igrača Premiershipa!

Endin Čaušević

Mohamed Salah je sigurno obilježio ovu sezonu engleskog Premiershipa svojim sjajnim igrama u dresu Liverpoola.

Egipćanin je odigrao 35 utakmica u dosadašnjem dijelu Premiershipa i postigao je čak 31 gol. Salah je tokom cijele sezone oduševljavao fanove širom svijeta svojim golovima i potezima, te je jasno da se nalazi u životnoj formi. Iako je tek ljetos stigao iz Rome to mu nije smetalo da se ekspresno uklopi u svoju novu ekipu.

Salah će gotovo sigurno biti na kraju najbolji strijelac u Engleskoj jer je ostalo samo još jedno kolo do kraja. Premiership je danas na svojoj zvaničnoj stranici objavio da je Mohamed Salah izabran za najboljeg igrača sezone u Engleskoj ispred Davida De Gee, Harryja Kanea, Jamesa Trakowskog, Kevina De Bruynea i Raheema Sterlinga putem online glasanja.

"Veoma sam sretan i ovo je velika čast za mene. Uvijek sam želio doći u Premiership i pokazati koliko mogu ljudima koji su za mene govorili da sam promašaj dok sam bio u Chelseaju", rekao je Salah nakon što mu je uručena nagrada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.