Tako kaže statistika: Salah nije u najboljih 11 liga "petice"

Portal Whoscored.com objavio idealni tim

Tako kaže statistika: Salah nije u najboljih 11 liga "petice"

Mohamed Salah je apsolutno najveća ovosezonska senazcija. Fantastični Egipćanin se sjajno uklopio u ekipu Jurgena Kloppa i "zaludio" fudbalski svijet.

Salah će gotovo sigurno ponijeti titulu najboljeg strijelca engleske Premijer lige. Fudbaler Liverpoola je tako ove sezone odigrao 35 premierligaških susreta na kojima je 31 put tresao mreže protivnika, te je upisao i 10 asistencija.

Iako mnogi smatraju da Salah zaslužuje ove godine skinuti sa trona Cristiana Ronalda i Lionela Messija i osvojiti prestižnu Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača svojeta, za Egipćanina nije bilo mjesto u najboljih 11 liga "petice".

Naime, portal Whoscored.com je objavio svoj idealni tim sastavljen od igrača iz najboljih evropskih liga, a u njemu nema Mohameda Salaha.

Pomenuti portal specijaliziran je za prikupljanje statističkih podataka i kreiranje ocjena igrača prema istima, a čini se da je statistika ovaj put bila surova prema Mohamedu Salahu s obzirom da ga nema "na vidiku" u najboljih 11.

Mjesto među stativama u "savršenom" timu je tako zauzeo sjajni Romin Brazilac Allison. Bekovske pozicije su pripale Daniju Alvesu (PSG) i Aleksandru Kolarovu (Roma), dok štoperski tandem čine Naldo (Schalke) i Sane (Hannover).

U veznom redu su se našli Florian Thauvin (Marseille), Eden Hazard (Chelsea), Kevin De Bruyne (Manchester City) i Neymar (PSG), dok ofanzivnu liniju čine Cristiano Ronaldo (Real Madrid) i Lionel Messi (Barcelona).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi