BiH u ključnim utakmicama bez najveće zvijezde

Jusuf Nurkić ne dolazi na reprezentativno okupljanje

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić propustit će još jedno reprezentativno okupljanje.

Košarkaška reprezentacija naše zemlje će u odlučujuće susrete grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Francuske i Belgije ući bez Nurkića, koji je svoju posljednju utakmicu za BiH odigrao još prije dvije godine protiv Švedske.

Jusufu Nurkiću ističe ugovor sa Portlandom i od 1. jula će biti ograničeno slobodan igrač, tako da će moći pregovarati sa drugim timovima. Bh. centar, koji iza sebe ima najbolju sezonu u karijeri, je trenutno očigledno fokusiran na klupsku karijeru i ne želi rizikovati povredu pred prvi veliki ugovor koji treba potpisati i koji se mjeri desetinama miliona dolara.

Uprkos NBA pravilima koja su po ovom pitanju dosta rigorozna, u prošlosti su brojne NBA zvijezde plaćale osiguranje i dolazile nastupati za svoje reprezentacije (Divac, Stojaković, Parker, Nowitzki, Scola, Ginobilli...), ali sa Nurkićem je ovoga puta situacija nešto drugačije i njegove misli su okrenute prema budućnosti u NBA ligi.

Košarkaška reprezentacija BiH će protiv Francuske igrati 29. juna u Tuzli, a Belgije 2. jula u Antwerpenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.