NBA zvijezde dolaze u reprezentaciju: Čeka se i Nurkić!

Bh. centar je još uvijek tih

NBA zvijezde dolaze u reprezentaciju: Čeka se i Nurkić!

M. Šljivak

Veliki broj NBA zvijezda odlučio je zaigrati za reprezentacije u narednom prozoru kvalifikacija za Svjetskog prvenstvo.

Tokom prethodnih godinu dana, veliki broj NBA igrača iz Evrope, te igrači iz Eurolige nisu mogli nastupiti za nacionalne timove što je izazvao pravi haos u kvalifikacijama.

Osjetilo se to i na rezultatima pojedinih selekcija, ali će u posljednja dva kola dobar dio nacionalnih timova imati na raspolaganju igrače iz NBA i Eurolige.

Tako će Francuzi na utakmici u Mejdanu protiv BiH biti pojačani Nicolasom Batumom (Charlotte) i Evanom Fournierom (Orlando), a očekuje se dolazak i ostalih zvijezda ove selekcije.

Također, Hrvati će biti jači za Darija Šarića (Philadelphia), dok je dolazak u reprezentaciju potvrdio i Litvanac Jonas Valančiunas, centar Toronto Raptorsa, a i druge selekcije će imati na raspolaganju veliku većinu glavnih košarkaša.

Dolazak u nacionalni tim još uvijek nije potvrdio reprezentativac BiH Jusuf Nurkić. Centar Portland Trail Blazersa navodno ima želju da se pojavi, ali se za sada ne oglašava o eventualnom dolasku.

Problem bi na kraju mogao nastati u činjenici da je Nurkić ovog ljeta ograničeno slobodan igrač i da bi mogao promijeniti tim. Ovaj 24-godišnji centar "ganja" što veći ugovor i čekaju ga doista teški pregovori što bi ponovo moglo uticati na reprezentaciju.

Upravo bi to mogao biti razlog propuštanja i narednih reprezentativnih akcija u kojima će se bh. tim sastati sa Francuskom i Belgijom. Nurkić bi u narednim danima trebao stići u Bosnu i Hercegovinu i definitivno riješiti dileme oko eventualnog nastupa ovog ljeta.

Proteklih godina je otkazivao nastupe zbog povreda. Javnost u našoj zemlji je bila izuzetno ljuta, mnogi nisu vjerovali da je zaista povrijeđen i novo odsustvo mu vjerovatno ne bi oprostili.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Okupljanje našeg nacionalnog tima zakazano je za 14. juni, a pred kvalifikacione duele biće odigrana i dva pripremna duela sa selekcijom Hrvatske.

Utakmica sa Francuskom je na rasporedu 29. juna u tuzlanskom Mejdanu, a tri dana kasnije ekipa Duška Vujoševića gostuje Belgiji.

Top Komentari

stakleni
Nurk je zakon!
7 11
Lud
Doce Nurkic al u curku...
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi