Čalakovićev transfer pred realizacijom

Zrinjski dovodi golmana Olimpika?

Novi-stari prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski je čini se već počeo tragati za pojačanjima za narednu sezonu, a u Mostar bi uskoro mogao stići i mladi golman Olimpika, Benjamin Čalaković.

Sjajni golman Zrinjskog Kenan Pirić će karijeru nastaviti u Mariboru, pa je Plemićima sada potrebna dodatna konkurencija među stativama.

Tako bi se iskusnom Antoniju Soldi i mladom Ivanu Trifkoviću u "golmanskom kadru" trebao pridružiti i 17-godišnji Čalaković.

Mladi Čalaković je ubrzo nakon dolaska na Otoku prekomandovan u prvi tim Olimpika. Ipak, nije mogao dobiti previše šansi pored kapitena Dejana Bandovića, ali i iskusnog Ibre Hodžića.

Njegov talenat je, pak, neosporan, a pokazivao ga je i dok je bio član omladinskog pogona FK Sarajevo. U Zrinjskom su prepoznali Čalakovićeve kvalitete, a navodno je njegov transfer u redove Plemića pred realizacijom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.