Nagrada za dobre igre

Stanić potpisao prvi profesionalni ugovor sa Zrinjskim

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog su uspjeli odbraniti titulu prvaka Bosne i Hercegovine ove sezone, a u nedjelju spremaju veliku proslavu u Mostaru.

Međutim, Plemići se već spremaju za narednu sezonu što se tiče igračkog kadra. Naime, čelnici mostarskog kluba odlučili su potpisati ugovor sa Kristijanom Stanićem koji igra u kadetskoj selekciji kluba iz Mostara.

Za Stanića je ovo prvi profesionalni ugovor u karijeri, a sa Zrinjskom potpisao je saradnju do ljeta 2021. godine. Ovaj 17-godišnji vezni igrač je ponikao u Plemićima i klub mu želi dati šansu u prvom timu.

"Ovaj vezni igrač rođen je 20. travnja 2001. godine, za naš klub igra od najmlađeg uzrasta, trenutačno je vodeći strijelac kadetske momčadi, a iza njega je i nastup na U17 Europskom prvenstvu u Engleskoj", navode na zvaničnoj stranici Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.