Zrinjski dovodi golmana Olimpika?

Čalakovićev transfer pred realizacijom

Zrinjski dovodi golmana Olimpika?

Novi-stari prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski je čini se već počeo tragati za pojačanjima za narednu sezonu, a u Mostar bi uskoro mogao stići i mladi golman Olimpika, Benjamin Čalaković.

Sjajni golman Zrinjskog Kenan Pirić će karijeru nastaviti u Mariboru, pa je Plemićima sada potrebna dodatna konkurencija među stativama.

Tako bi se iskusnom Antoniju Soldi i mladom Ivanu Trifkoviću u "golmanskom kadru" trebao pridružiti i 17-godišnji Čalaković.

Mladi Čalaković je ubrzo nakon dolaska na Otoku prekomandovan u prvi tim Olimpika. Ipak, nije mogao dobiti previše šansi pored kapitena Dejana Bandovića, ali i iskusnog Ibre Hodžića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegov talenat je, pak, neosporan, a pokazivao ga je i dok je bio član omladinskog pogona FK Sarajevo. U Zrinjskom su prepoznali Čalakovićeve kvalitete, a navodno je njegov transfer u redove Plemića pred realizacijom.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi