Adis Mulahasanović sudi derbi na Grbavici

Odabrana službena lica za utakmice posljednjeg kola

Ovog vikenda zavrašava se još jedna sezona Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zrinjski je šampion, u Evropa ligu će Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg, a iz lige su ispali Čelik i Vitez.

Posljednje kolo ne donosi posebna uzbuđenja u rezultatskom smislu, ali svakako da će donijeti nekoliko jako zanimljivih duela. Posebno se izdvaja susret na Grbavici gdje će Željezničar u gradskom derbiju dočekati Sarajevo.

U subotu će biti odigrane četiri, a u nedjelju dvije utakmice. Susret Željezničara i Sarajeva sudit će Adis Mulahasanović iz Sarajeva uz pomoć Enesa Đozića i Dženana Milića. Istog dana se igra i susret između Borca i Slobode u Ligi za opstanak, a pravdu na istom će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedra. Kada govormo o Ligi za opstanak, u subotu će biti odigrane i preostale dvije utakmice. Mladost će u Doboju kod Kaknja dočekati Čelik, a susret će suditi Admir Musić iz Sarajeva, dok će pravdu na susretu Viteza i GOŠK-a dijeliti Sabrija Topalović iz Zenice.

U nedjelju će biti odigrane dvije utakmice. Radnik će u Bijeljini dočekati Široki Brijeg, a sudac će biti Haris Kaljanac iz Sarajeva, dok će Pod Bijelim brijegom susret između Zrinjskog i Krupe suditi Admir Šehović također iz Sarajeva.

Kada su u pitanju TV prenosi, gledatelji će preko Moje TV gledati derbi sa Grbavice koji počinje u subotu od 17. sati, a preko BHRT-a prenosit će se meč Zrinjski-Krupa.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.