Trener Reala o preokretu u igri i formi svoje ekipe

Laso: Nikakvu kokošku ja nisam pretvorio u jastreba

Real Madrid je sinoć u polufinalu Final Foura Eurolige savladao moskovski CSKA rezultatom 92:83 i došao do prilike da brotiv branioca naslova, Fenerbahčea, pokuša doći do titule prvaka Evrope.

Madriđani su sinoć pružili sjajnu partiju, a novinare u Beogradu je danas zanimalo kako je trener Pablo Laso uspio preporoditi Kraljeve za tako kratko vrijeme.

Naime, prije Final Foura Real je igrao play-off seriju sa Panathinaikosa i istu počeo katastrofalno. Slavio je Pao sa 95:67 u susretu u kojem je imao i 35 poena razlike, ali od tada Real "okreće ploču".

Nakon poraza od Panathinaikosa je jedan dječak ispred hotela u Grčkoj poručio treneru Reala da su njegovi izabranici izgledali kao uplašeni pilići, ali od "pilića" više nema ni traga ni glasa, a Kraljevi su u finalu Final Foura.

"Kao prvo, drago mi je što je taj dječak posta poznat. Ali mislim da nisam nikakvu kokošku pretvorio u jatsreba. Moji igrači nisu bili uplašeni. Izgledali su kao pilići, ali to nisu bili. Nisam morao ništa posebno da uradim. Ono što je taj dječak rekao i što ga je učinilo poznatim je pokazivalo da nešto kod nas nije u redu. On je to rekao iz srca i kada sam prenio to igračima oni su to prepoznali, uradili su šta je bilo potrebno i pokazali ko su zaista", poručio je nakon velikog uspjeha Pablo Laso, prenosi b92.net.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.