Luka Dončić pred odlukom karijere
Foto: EPA

NBA ili ostanak

Luka Dončić pred odlukom karijere

M. Šljivak

Luka Dončić je sa 19 godina bez ikakve dileme jedan od najboljih evropskih košarkaša u ovom trenutku.

Mladi Slovenac je zaludio košarkaški svijet od Eurobasketa, a zatim je sa čudesnim igrama nastavio i u dresu Real Madrida.

Sada je na redu NBA liga. Lukino ime biće prozvano među Top3 pika ovogodišnjeg drafta, ali moguće je da Dončić i ne ode odmah u najjaču ligu svijeta.

To je priznao pred Final Four Eurolige koji je od sutra na rasporedu u Beogradu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Ne znam jesu li ovo moje posljednje utakmice u Euroligi. Još uvijek vagam sve opcije i odluku ću donijeti po završetku sezone", rekao je Dončić.

Dončić će imati šansu da dođe i do trofeja Eurolige. Na putu mu prvo stoji moćni CSKA, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Žalgiris i aktuelni prvak Evrope Fenerbahče.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti