Košarkaški klasik pripao Realu, CSKA ostao bez finala

Final Four Eurolige

Košarkaški klasik pripao Realu, CSKA ostao bez finala

Drugo polufinale Final Foura u Beogradu večeras su odigrali moskovski CSKA i Real Madrid, a na kraju su do pobjede rezultatom 92:83 došli Kraljevi i tako izborili plasman u finale i duel za trofej protiv aktuelnog prvaka Fenerbahčea.

CSKA je silovito ušao u susret. Higgins je otvorio meč trojkom i nagovijestio dobru prvu četvrtinu Moskovljana. Real nije uspijevao uhvatiti ritam u prvim minutama, a Clyburn je u zadnjim sekundama prve dionice donio prvu dvocifrenu prednost Moskovljanima, 30:20.

Pomenutim rezultatom je i završena prva četvrtina, ali onda u drugoj potpuno druga priča. Real odlično otvara ovu dionicu, pravi seriju 11:2 i sustiže Moskovljane.

Šut za tri poena je odlično slušao Madriđane u drugoj dionici, došli su do preokreta, ali su onda Moskovljani uspjeli uhvatiti kakav-takav ritam, pa se na odmor otišlo samo sa minimalnom prednošću Reala (47:46).

CSKA je nešto bolje otvorio nastavak, ali je onda uslijedio novi nalet Kraljeva koji u zadnjih 10 minuta ulaze sa +7.

I zadnju četvrtinu bolje otvaraju Moskovljani i nakon 50-ak sekundi igre stižu na -3. Ipak, slobodna bacanja i trojka Llulla vraćaju Real na +7 (68:61). Nastavio je potom Real sa dobrom igrom i nakon trojke Thompkinsa otišao na 12 poena prednosti, sedam minuta prije kraja.

Nikita Kurbanov je držao CSKA u životu početokm četvrte četvrtine, ali Moskovljani nisu uspijevali sustići zaostatak. Ipak, Real se počeo mučiti u napadu, a Clyburn pet minuta prije kraja pogađa za 75:71. Clyburn pootom smanjuje na 76:73, ali ponovo Sergio Llull pogađa trojku za Real kada je bilo napotrebnije.

Nije se međutim dao Real. Uzvratili su Kraljevi i u zadnje dvije minute ušli sa +8, a ubrzo je Ayon ponovo doveo Real u dvocifrenu predno. Pokazalo se ovo dovoljnim za pobjedu Kraljeva koji su tako izborili finale Final Foura protiv Fenerbahčea koji je nešto ranije savladao ekipu Žalgirisa.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi su bili Luka Dončić i Sergio Llull sa po 16 postignutih poena. Llull je po običaju bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, dok se Dončić okitio priznanjem za igrača utakmice.

Real Madrid - CSKA 92:83

Kod CSKA se istakao Nando De Colo sa 20 ubačenih poena. Clyburn i Hines su dodali po 16.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid: Clauser, Ranoldph, Fernandez, Dončić, Reyes, Campazzo, Ayon, Carroll, Tavares, Llull, Thompkins, Taylor.

CSKA: De Colo, Rudd, Fridzon, Antonov, Rodriguez, Vorontsevich, Clyburn, Higgins, Khryapa, Kurabnov, Hines, Hunter.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi