Važna domaća pobjeda Igmana

Iskra šokirala Gradačac, Olimpik se ne predaje

Samir Mlaćo, foto: A. Berbić

Vrijednu pobjedu na gostovanju kod Zvijezde iz Gradačca upisali su danas nogometaši Iskre (1:2). Domaći su bolje otvorili meč, zaprijetili u dva navrata, ali je te promašaje kaznio Stepančev u 16. minuti i donio slavlje svojim saigračima.

U 35. minuti ponovo su se radovali gosti. Strijelac je sa 11 metara bio kapiten Elvedin Nebić i već tada je bilo jasno da će Bugojanci upisati tri važna boda.

Drugo poluvrijeme dobrom prilikom otvaraju domaći, Kesić je zaprijetio, ali golman Iskre Karavdić na vrijeme izlazi i otklanja opasnost.

U 58. minuti eurogol Pršeša za smanjenje vodstva gostiju. Domaći su tim momentima bili bolji tim, Iskra se branila, a u 74. minuti Guzina je imao sjajnu priliku za Zvijezdu. Našao se u sjajnoj poziciji, međutim šutirao iznad prečke Iskre.

Do kraja napadi domaćih, ali Iskra se odbranila i upisala važnu pobjedu u borbi za ostanak.

Olimpik je na Otoci ugostio Travnik, te slavio 3:1 i ostao u trci za prvo mjesto.

Prvu priliku malobrojna publika je vidjela u 18. minuti kada je Tatar pokušao, ali samo korner za domaće. U 24. minuti Tatar fantastičnim pogotkom dovodi u vodstvo Olimpik.

Osam minuta kasnije poravnanje. Durak je uhvatio volej sa 16 metara, iz prve šutirao i matirao Bandovića. Samo minut kasnije ponovo su se radovali domaći.

Osmanović ubacuje iz kornera, Jusić glavom trese mrežu Vezira, za konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice smo gledali pravu uspavanku sve do 67. minute kada danas agilni Tatar pokušava, ali blokira odbrana Travnika. Konačnih 3:1 postavio je rezervista Bibić pogotkom sa desetak metara.

Sigurnu i veoma važnu pobjedu u borbi za opstanak upisali su nogometaši Igmana na svom terenu protiv Čapljine. Domaći su bolje otvorili meč, te pogocima Grahe i Mehića otišli na odmor.

U 60. minuti na 3:0 povisuje Albijanić, što je bio i konačan rezultat ovog meča.

Domaći su tako upisali vrijedna tri boda, a kvalitetnim dijeljenjem pravde u ovaj meč uklopila se i sudijska trojka Danijel Bojo (Kiseljak), te njegovi pomoćnici Emir Zahiragić (Sarajevo) i Edin Redžović (Sarajevo).

Prva liga Federacije BiH 27. kolo:

NK Zvijezda - NK Iskra 1:2

NK Zvijezda: Aljkanović, Pršeš, Delić, Brčkalić, Guzina, Hećimović, Devedžić, Kesić, Kapetan, Piragić, Bahić.

NK Iskra: Karavdić, Filan, Pihura, Nebić, Šubo, Palalić, Stepančev, Soldatović, Kurtović, Kršić, Ivković.

FK Olimpik - NK Travnik 3:1

FK Olimpik: Bandović, Jusić, Osmanović, Muminović, Karić, Jusufbašić, Sadiković, Blaić, Tatar, Vukomanović, Kišić.

NK Travnik: Kolak, Popović, Tabaković, Vazda, Rastoka, Durak, Jurković, Fazlić, Mujagić, Torlak, Jurčević.

FK Igman Konjic - HNK Čapljina 3:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Igman: Abdulahović, Sultanić, Šabanović, Džafić, Albijanić, Handžić, Drljević, Lukomirak, Islamagić, Graho, Mehić.

HNK Čapljina: Pehar, Šetka, Miketek, Vulić, Zubac, Novaković, Kajtazi, Begić, Zelenika, Rodin, Sušić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.