Klopp vjeruje da je Liverpool najbolji za Salaha

"Ako želi bolju klimu neka ide u Španiju, a ako želi vidjeti Eiffelov toranj onda će ići u Pariz"

E. Čaušević

Fudbaleri Liverpoola u subotu igraju utakmicu sezone u Kijevu protiv Real Madrida u okviru finala Lige prvaka.

Izabranici Jurgena Kloppa oduševili su sve ove sezone igrama u Ligi prvaka i uspjeli su doći čak do finala prvi put nakon 11 godina. Glavna uzdanica Redsa u finalu protiv kraljevskog kluba bit će Mohamed Salah u kojeg svi navijači polažu svoje nade.

Salah igra sezonu iz snova, a eventualnim osvajanjem ovog trofeja bio bi blizu Zlatne lopte. Naravno, špekulacije da će Egipćanin na ljeto napustiti Liverpool su davno počele, a svoj komentar o tome odlučio je dati i Jurgen Klopp. Naravno, na svoj način.

"Mo Salah, fudbalska bajka. U Italiji je bio nevjerovatan, a u Engleskoj još bolji. Mislim da za njega nema boljeg mjesta od Liverpoola jer tu može da bude ono što jeste. Možda ako želi bolju klimu onda će izabrati Španiju, a ako želi gledati svaki dan Eiffelov toranj onda će ići u Pariz. Ali, ovo je za njega najbolje mjesto na svijetu", rekao je Klopp.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.