Foto: EPA

Napušta Bayern i seli u Italiju?

Nova nada za Renata Sanchesa

M. Šljivak

Mladi portugalski veznjak Renato Sanches je u ljeto 2016. godine stigao u redove minhenskog Bayerna kao jedan od najtalentovanijih fudbalera svijeta.

Međutim, u redovima bavarskog velikana se nije naigrao. Većinu vremena je u prvoj sezoni proveo na klupi, a prošlu sezonu je posuđen ekipi Swanseaja.

U Premiershipu je bio zaista katastrofalan. Svi su se pokajali što su ga doveli, pa se nedavno Portugalac vratio u Minhen.

Ipak, čini se kako ni novi trener Bayerna Niko Kovač ne računa na njegove usluge. Sanches bi opet mogao na posudbu, a kako stvari stoje on će ponovo sarađivati sa Carlom Ancelottijem.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Italijanski mediji pišu da 20-godišnjeg veznjaka želi Napoli kojeg je Ancelotti preuzeo prije nekoliko dana i vrlo lako bi se moglo desiti da mladi fudbaler postane član tima sa San Paola.

Da li će na kraju Sanches završiti u Seriji vidjećemo u narednom periodu, ali prema dosadašnjim nastupima njega ne čeka sigurno mjesto u bilo kojoj evropskoj ekipi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.