"Ancelotti u Napoliju? Pa to je kao da je klub doveo Messija ili Ronalda"

Demetrio Albertini tvrdi

"Ancelotti u Napoliju? Pa to je kao da je klub doveo Messija ili Ronalda"

Edmir Škorić

Carlo Ancelotti je novi trener Napolija, a Demetrio Albertini smatra da je to za Napolitance velika stvar.

Ancelotti je u klub stigao kao zamjena za Maurizija Sarrija, koji će po svemu sudeći preuzet Chelsea, a dolazak Don Carla u Napulj izazvao je veliku euforiju.

"Pa dovođenjem Ancelottija kao da ste doveli Messija ili Ronalda", rekao je bivši nogometaš Milana Demetrio Albertini za Il Mattino novine.

"Napoli nije imao neki kontinutet i balans, a s Ancelottijem će se to sve nadopuniti, tako da mislim da ovaj klub sada može da se bori za naslov prvaka u Italiji", dodao je Albertini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Siguran sam da će Carlo moći da izađe na kraj s pritiskom i da može zadržati euforiju i motivaciju kod igrača Napolija, a on je takav da se može prilagoditi bilo kakavoj situaciji. Vjerujte, on zna šta radi i može biti čovjek odluke za kompletnu sezonu u Seriji A", istakao je nekadašnji reprezentativac Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi