Kupuje kuću u Tel Avivu?

Abramovič pobjegao u Izrael zbog problema s britanskom vizom

Endin Čaušević

Vlasnik Chelseaja, Roman Abramovič, nalazi se u velikim problemima jer još uvijek nije dobio novu britansku vizu i ne može se vratiti u London.

Britanske vlasti nisu dozvolile ruskom tajkunu ulazak u zemlju nakon što mu viza još uvijek nije produžena. Abramovič je predao zahtjev za novu vizu prije nekoliko sedmica, ali još uvijek nema mogućnost da se vrati u London.

Iz Engleske su poručili da je njegova viza na čekanju dok se ne provjeri kako je stekao svoje milijarde. Prema pisanju engleskih medija Abramovič je veoma zabrinut zbog ove istrage i odlučio je da imigrira u Izrael.

Navodno, Abramovič je odlučio da kupi kuću u Tel Avivu jer prema svemu sudeći više se neće vračati u Englesku. Još uvijek nije jasno šta će biti sa Chelseajem, ali sigurno da će sva ova situacija škoditi klubu sa Stamford Bridgea.

Abramovič se odlučio za Izrael jer je u prošlosti ostvario dobre odnose sa ovom zemljom, a čak je donirao i preko 500 miliona dolara za Jevreje u Izraelu i Rusiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.