Promijenio agenta

Posljednji trzaji za spas karijere Joea Harta

Midhat Šljivak

Joe Hart je do prije dvije godine bio nezamjenjiva jedinica na golu engleske reprezentacije i Manchester Cityja.

Ipak, dolazak Pepa Guardiole na klupu Građana promijenio je njegov golmanski put. Otišao je na posudbe u Torino i West Ham, gdje se nije proslavio i na kraju je ostao bez mjesta u reprezentaciji na Mundijalu.

Sa druge strane ni Guardiola ga ne želi više u Cityju. On će sasvim sigurno biti prodat ovog ljeta, a Hart se na zanimljiv način odlučio pokušati da spasi karijeru.

Njegovi agenti koji su mu radili angažmane u proteklim godinama dobili su otkaz. Promijenio je agenta i pridružio novoj ekipi koja se pojavila u engleskom fudbalu i na taj način će pokušati da koliko-toliko spasi karijeru koja je u potpunom padu.

Da li će mu to donijeti uspjeh, vidjećemo već tokom ljeta. Sigurno je da Hart posjeduje veliki kvalitet i da 31-godišnji čuvar mreže još dosta može pokazati u svijetu fudbala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.