Sutra spisak Engleza: Southgate u Rusiju ne vodi jednu od ikona reprezentacije

Promjene u Gordi albionu

Sutra spisak Engleza: Southgate u Rusiju ne vodi jednu od ikona reprezentacije

Selektor Engleske Gareth Southgate sutra objavljuje spisak fudbalera koje vodi na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Engleski mediji danas su objavili da se na spisku neće naći jedno veliko ime koje smo godinama navikli gledati u timu. Riječ je o golmanu Wet Ham Uniteda Joe Hartu.

Hart nije imao posebno dobru sezonu iza sebe, a u Premiershipu je odigrao samo 19 utakmica. Upravo radi nešto slabije forme Southgate ga je odlučio izostaviti.

Podsjetimo, on je stajao na golu Engleza na prethodna tri velika takmičenja - Euro 2012., World Cup 2014. i Euro 2016. Ipak, ovog ljeta mrežu Gordi albiona čuvat će vjerovatno golman Stoke Cityja Jack Butland, a rezerva bi trebao biti Jordan Pickford iz Evertona. Kao trećeg golmana na prvenstvo bi Southgate trebao povesti Nicka Popea iz Burnleyja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za kraj dodajmo da su Englezi na Svjetskom prvenstvu u grupi sa Belgijom, Tunisom i Panamom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi