United spremio listu želja, čeka se prelazni rok

Ništa od Balea ni SMS-a: Mourinho ima pet fudbalera u glavi

Navijači Manchester Uniteda ponovo sa nestrpljenjem iščekuju ljetni prelazni rok.

Čini se kako im je to iz godine u godinu jedina nada da će se stvari jednog dana vratiti tamo gdje i trebaju biti. United iza sebe ponovo ima jednu lošu sezonu. Iako su Crveni đavoli završili drugi u Premiershipu, to svakako ne zadovoljava ukuse njihovih navijača, a osim toga u Ligi prvaka su ispali već u osmini finala od Seville te ni u jednom drugom takmičenju nisu osvojili trofej.

Sada ponovo dolazi prelazni rok i nada da će doći neki novi Alexis Sanchez, Paul Pogba, Zlatan Ibrahimović ili Romelu Lukaku. Engleski mediji donose listu od pet fudbalera koje Mourinho želi u ovom prelaznom roku, a imena su većinom bila poznata i od ranije.

Prva meta u defanzivi bit će štoper Tottenhama Toby Alderweireld. Procjenju je se da će Pijetlovi za svog fudbalera tražiti čak 90 miliona eura što bi ga učinilo najskupljim defanzivcem u historiji. Kada je u pitanju bekovska pozicija Mourinho ima namjeru da dovede Diega Dalota iz Porta, a u veznom redu je želja Fred iz Šahtara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Obzirom da bi ovaj posljednji mogao da bude veoma skup, Mourinho zbog toga vjerovatno neće dovoditi Sergej Milinković-Savića ni Garetha Balea, ali bi zato trebalo stići drugo pojačanje na krilnoj poziciji, ali i na poziciji lijevog beka.

Kako sada stvari stoje, najrealnija opcija na krilnoj poziciji je Marko Artnautović iz West Hama, dok bi na lijevog beka trebao doći Alex Sandro iz Juventusa, a ako on ne bude dostupan onda je meta Danny Rose iz Tottenhama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.