Gdje ga samo nađe? Mourinho za 20 miliona doveo beka

Pronašao pojačanje u Portu

Gdje ga samo nađe? Mourinho za 20 miliona doveo beka

Edmir Škorić

Manchester United će u narednom periodu kompletirati transfer portugalskog nogometaša Dioga Dalota.

Jose Mourinho iz Portugala dovodi svog zemljaka, koji je Portov od 2012. godine, a trenutno 19-godišnji desni bek Porta košta oko 20 miliona funti.

Navodno će upravo 20 miliona United platiti na račun Porta za usluge mladića koji je ranije ove sezone upisao prvi nastup za Porto, a igrao je i na Anfieldu protiv Liverpoola (0:0) meč Lige prvaka.

Tada je odigrao 90 minuta, a Mourinho jako dobro poznaje njegove mogućnosti, mada se smatra da mu je skaut marljivo radio u Portugalu na praćenju mladih igrača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jason Burt iz Telegrapha piše da bi Dalot od naredne sezone trebao da bude u sastavu Uniteda, gdje će zamijeniti Antonija Valenciju, koji polako puni 33. godinu života.

Nije čudo da Mourinho igrače dovodi iz Porta, s obzirom na to da je s Porotm ranije bio prvak Evrope.

Top Komentari

muha
Ovaj Skoric ima ocito poremecaj osobnosti i vise osoba u sebi. Jedan se pita gdje ga nadje a drugi mu odgovara u Portu.
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi