Devet trofeja u kolekciji francuskog stručnjaka (Foto: EPA)

Francuz odradio fantastičan posao

Fotografija koja pokazuje šta je Zidane napravio u Realu

Midhat Šljivak

Kada je Zinedine Zidane u januaru 2016. godine preuzeo madridski Real ni najveći fudbalski znalci nisu mogli očekivati da će u dvije i po godine legendarni Francuz napraviti čudo sa Kraljevima.

Zizou je uspio odvesti Real do tri uzastopne titule prvaka Evrope, a na klupi Madriđana je osvojio čak devet trofeja i upisao se zlatnim slovima u historiju kluba.

Kakav posao je napravio jasno pokazuje fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama. Stigao je kao privremena zamjena za Rafaela Beniteza, a onda je uslijedilo čudo.

Vodio je Zidane Kraljeve do velikih rezultata, posebno u Ligi prvaka, te je na kraju otišao iz kluba sa rezultatima koji će se pamtiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.