Ne vodi napadača na SP

Martinez pojasnio zbog čega se odrekao Bentekea, navijači bijesni

Edmir Škorić

Roberto Martinez je danas objavio imena 24 Belgijca koje vodi u Rusiju, ali je izostavio Christiana Bentekea.

Nakon Radje Nainggolana, sa spiska je otpao i Benteke. Iako godinama igra u engleskoj Premier ligi, za ovog čovjeka nije bilo mjesta u timu, a ovo je drugo uzastopno SP da će propustiti.

Martinez je danas, nakon što je saopštio imena igrača koji idu u Rusiju, pojasnio i zašto je donio odluku da Bentekea ne uvrsti među 24.

"Teška je to odluka, ali biram neku ravnotežu u reprezentaciji. Tako sam se odlučio da idu dva klasična napadača, a tu su Lukaku i Batshuayi. Uz njih, Dries Mertens je kao treća opcija u napadu i on može također da igra na toj poziciji", rekao je Martinez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Navijači Belgije su na Twitteru izrazili nezadovoljstvo Martinezovim spiskom, smatraju da nije realno da ispred Nainggolana i Bentekea idu igrači poput Januzaja ili Dendonckera.

Stvara se loša klima i sve je veći pritisak na Martinezu i igračima, koji će u grupi na Mundijali igrati protiv Engleske, Tunisa i Paname. Ako bi kojim slučajem ostali bez nokaut faze, vjerovatno bi Martinez bio "razapet". A u Belgiji se očekuje daleko više od samog prolaska grupe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.