Belgijanci u šoku nakon utakmice sa Portugalom u Briselu
Remi u Briselu

Pripremni meč za SP

Belgijanci u šoku nakon utakmice sa Portugalom u Briselu

Midhat Šljivak

Reprezentacije Belgije i Portugala odigrale su večeras pripremni meč za Svjetsko prvenstvo, a na kraju u ovom duelu u Briselu pobjednika nije bilo (0:0).

Iako je Portugal ušao u meč bez Cristiana Ronalda koji je na kratkom odmoru pred Mundijal, večeras su aktuelni prvaci Evrope bili bolji tim.

Belgija nikako nije briljirala, pa je Portugal, posebno u finišu prvog dijela propustio nekoliko dobrih šansi da dođe do vodstva.

Na odmor se otišlo bez golova, a šok za Belgiju uslijedio je u 55. minuti. Zbog povrede mišića igru je napustio kapiten reprezentacije Vincent Kompany i sada se čekaju informacije o težini povrede.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Potom se na povredu ruke žalio i golman Thibaut Courtois, ali je uspio nastaviti meč, da bi u nadoknadi meča i golman Portugala Beto dobio ljekarsku pomoć zbog povrede zadnje lože.

Na kraju golova u ovom dosta slabom meču na kraju nije bilo. Ostalo je 0:0 i večeras su obje selekcije razočarale publiku.

Top Komentari

Bulle
Belgija nikad nista nece osvojit nemaju mentalitet osvajacki!
19 0
PeppermintSA
Čuj u šoku
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti