Martinez objavio spisak, zvijezda iz Premier lige ostaje kući

Ko ide na SP?

Martinez objavio spisak, zvijezda iz Premier lige ostaje kući

Edmir Škorić

Belgijski selektor Roberto Martinez objavio je danas konačan spisak igrača te reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kako je i najavljeno, na spisku nema Radje Nainggolana (Roma), koji se i oprostio od Crvenih vragova, a "spasili" su se Adnan Januzaj, Dedryck Boyata i Leander Dendoncker, koji su dobili šansu ispred Matza Selsa, Christiana Bentekea, Christiana Kabaselea i Jordana Lukakua.

Benteke se možda očekivao na Mundijalu, ali Martinez se odlučio da ga ostavi kod kuće, a na Mundijal vodi povrijeđene stopere Vincenta Kompanyja i Thomasa Vermaelena.

Belgija će na SP-u igrati u grupi s Engleskom, Panamom i Tunisom.

Kompletan spisak:

GOLMANI: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels

ODBRANA : Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Laurent Ciman, Thomas Meunier, Leander Dendoncker, Dedryck Yoyata, Vincent Kompany

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

VEZNI RED: Kevin De Bruyne, Moussa Dembélé, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Youri Tielemans, Thorgan Hazard, Nacer Chadli, Yannick Carrasco, Adnan Januzaj

NAPAD: Eden Hazard, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Dries Mertens

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti