Bez aplauta za ministra

Golman Uniteda ne prašta

De Gea je napravio ono što bi se na svijetu malo ko usudio

Midhat Šljivak

Španski golman David de Gea očigledno nikad neće zaboraviti teške riječi koje mu je uputio španski ministar Pedro Sanchez 2016. godine.

Čuvar mreže Crvene furije je bio optužen za seksualni napad, ali je takve optužbe De Gea odbacivao i tvrdio je da mu je sve montirano.

Sanchez se tada oglasio i riječima je poprilično uzdrmao golmana Manchester Uniteda.

"Ne osjećam se prijatno sa De Geom kao golmanom reprezentacije", rekao je Sanchez aludirajući na činjenicu da je David optužen za seksualni napad.

Ministar je jučer posjetio kamp reprezentacije. Održao im je govor pred put u Rusiju za što su ga igrači nagradili aplauzom. Svi osim De Gee.

On je mirno stajao sa rukama u džepovima i bilo je jasno vidljivo da mu nije drago što je Sanchez došao na trening.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Skandal bi sasvim sigurno bio ogroman da je u pitanju neka druga država gdje su ministri zaštićeni kao polarni medvjedi, a ovako je sve prošlo uz malu pažnju španskih medija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.