Portugalac o transferu Dalota

Mourinho: Doveli smo najboljeg mladog beka u Evropi

Manchester United jučer je predstavio novo pojačanje. Nakon što je postignut dogovor sa Fredom iz Shakhtara, Old Trafford je postao dom i Diogu Dalotu koji u engleski tim dolazi iz Porta.

Ovaj 19-godišnji koji je član mlade reprezentacije Portugala sa Manchester Unitedom je potpisao petogodišnji ugovor, a zbog njegovog dovođenja je oduševljen i Jose Mourinho, koji ga je prozvao "najboljim mladim bekom Evrope".

"Među vršnjacima on je najbolji bek u Evropi. Izuzetno je talentovan i mlad odbrambeni igrač, ima kvalitet da ubrzo postane veliki igrač našeg kluba", kazao je Mourinho i dodao:

"Ima sve atribute koji su potrebni beku, fizičke, taktičke i tehničke, a sve to u kombinaciji sa mentalitetom Portove akademija koja priprema dječake na ono što slijedi u profesionalnom fudbalu."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nagađa se kako je Manchester United za ovog fudbalera izdvojio 20 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.