Foden na meti Katalonaca

Abidal u Barcelonu dovodi Cityjevo čudo od djeteta?

Endin Čaušević

Eric Abidal prije nekoliko dana izabran je za novog sportskog direktora Barcelone i čini se da je ozbiljno shvatio novi posao.

Abidal je prije nekoliko godina odlučio završiti svoju karijeru, ali je ostao najviše vezan za Barcelonu u kojoj je pružio najbolje partije karijere. Klub s Camp Noua se želio na neki način zahvaliti Francuzu na svemu i ponudio mu je mjesto sportskog direktora što je Abidal prihvatio.

Čini se da je Abidal ozbiljno shvatio svoj zadatak i već se "bacio" na posao. Prema pisanju španskih medija nekadašnji francuski fudbaler već je počeo praviti listu potencijalnih pojačanja Barce, a na njoj se nalazi i 18-godišnji igrač Manchester Cityja Phil Foden.

Za Fodena u Engleskoj kažu da će za nekoliko godina biti najbolji igrač na Otoku, a u omladinskim kategorijama pokazao je da se radi o vanserijskom igraču. Očito je da to zna i Abidal koji će pokušati ovog ljeta svim čudima da dovede Fodena u Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.