Iniesta se prisjetio najemotivnijeg trenutka u svojoj karijeri

Nije mu bilo lako otići

Iniesta se prisjetio najemotivnijeg trenutka u svojoj karijeri

Endin Čaušević

Španski fudbaler Andres Iniesta prije nekoliko sedmica odlučio je napustiti Barcelonu u kojoj je proveo cijelu dosadašnju karijeru.

Iniesta je poručio da je jednostavno vrijeme da napusti katalonski klub i njegova naredna avantura bit će u dalekom Japanu jer je ovaj iskusni veznjak potpisao za Vissel Kobe. Ljubimac navijača Barcelone imao je veoma emotivan oproštaj od Camp Noua, a svijet su obišle fotografije na kojim on sam sjedi na centru ovog stadiona.

Na taj način Iniesta se želio u miru i tišini oprostiti od stadiona na kojem je pružio vjerovatno najbolje partije u svojoj karijeri. Nekoliko sedmica kasnije ovaj igrač je konačno otkrio zbog čega je čekao da svi napuste stadion i nekoliko minuta ostane sam na centru igrališta.

"Cijeli život sam igrao u Barceloni i nije lako oprostiti se od kluba. Nisam očekivao da će me to toliko pogoditi. Sjedio sam sam na terenu nakon te zadnje utakmice i to je jednostavno bio trenutak između mene i terena na kojem sam odigrao toliko utakmica. Na taj način sam se oprostio od svog doma. Svaki kutak na Camp Nou za mene ima neku uspomenu od tunela, tuševa, svlačionice, ma jednostavno sve. Bilo je emotivno, ali sada je vrijeme za posljednji izazov", rekao je Iniesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi