Na greškama se uči: Pogledajte kakve otkupne klauzule imaju igrači Barcelone

Osigurali se na Camp Nou

Na greškama se uči: Pogledajte kakve otkupne klauzule imaju igrači Barcelone

Endin Čaušević

Fudbalski svijet bio je žestoko uzdrman prošlog ljeta nakon što je Neymar za 222 miliona eura potpisao za PSG koji je aktivirao otkupnu klauzulu brazilskog igrača.

Kada je Barcelone odlučila produžiti saradnju s Neymarom činilo se da je otkupla klauzula od 222 miliona eura dovoljna da zadrži Brazilca u ovom klubu još nekoliko godina. Ipak, samo desetak dana nakon što je ugovor stupio na snagu Neymar je napustio Barcu i prešao u PSG.

Parižani su aktivirali njegovu otkupnu klauzulu i platili čak 222 miliona eura za ovog igrača. Čini se da u Barci više ne žele praviti takve greške, a to su pokazali u prethodnih godinu dana. Katalonci su produžili ugovore s nekoliko igrača koji sada u svojim ugovorima imaju nevjerovatne otkupne klauzule.

Prvi koji je produžio saradnju do ljeta 2021. godine bio je Lionel Messi, a njegova otkupna klauzula iznosi vrtoglavih 700 miliona eura. Pique je odlučio da ostane u klubu do ljeta 2022. godine uz klauzulu od 500 miliona eura. Istu klauzulu imaju Sergi Roberto i Samuel Umtiti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Skupo plaćena pojačanja Philippe Coutinho i Ousmane Dembele imaju otkupne klauzule od 400 miliona eura. Dembele s Barcom ima ugovor do ljeta 2022. godine, a Coutinho ima godinu dana duži ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi